~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, November 7, 2014

Τα τελευταία μου νέα, καλλιτεχνικά και άλλα! ~ My last news, artistic and others!

Καλημέρα σε όλους!!!

     Πέρασα ένα όμορφο καλοκαίρι στην Ελλάδα, γεμάτο ξεγνοιασιά, χαμόγελα, αγάπη από τους γύρω μου και ευτυχία...! Τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν επιστρέφει στην πατρίδα του και στους ανθρώπους που τον φροντίζουν με όλη τους τη δύναμη! 

    Μόλις επέστρεψα στην Γαλλία η κατάσταση ήταν πιεστική για εμένα, καθώς τελείωσα με τη σχολή μου και χρειάστηκε να γράψω την μεταπτυχιακή μου εργασία. Όλα ήταν στα γαλλικά γι αυτό και είχα δημιουργήσει μια ''ομάδα'' γαλλόφωνων φίλων που με βοήθησε πολύ στην τελική παρουσίαση της εργασίας! Παράλληλα μετακόμισα από τη νότια Γαλλία στη κεντρική και ψάχνω για δουλειά στον τομέα μου! Είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ακόμα καλύτερα ως εικαστική θεραπευτής..! 

      Σίγουρα στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για εργασία απ'ότι στην Ελλάδα. Παρ'όλα αυτά, η Γαλλία και οι πολίτες της αντιμετωπίζουν πολλά κοινωνικά προβλήματα που μέσω των Μ.Μ.Ε. δεν γίνονται γνωστά και μόνο όταν κανείς ζει την πραγματικότητά της καταλαβαίνει την κατάσταση. Είναι μεγάλη χώρα, με μεγάλη δύναμη αλλά χωρίς καμία σοβαρότητα απέναντι στα προβλήματά της και σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Το ''δυστυχώς΄΄ είναι ότι καθώς η οικονομική κρίση αυξάνεται στη Γαλλία, τα κοινωνικά προβλήματα θα αυξηθούν και η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να ζήσω τα επόμενα χρόνια εδώ γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα σε κάθε επίπεδο και για κάθε έναν άνθρωπο. Τουλάχιστον γνωρίζω, ότι στην Ελλάδα θα ζήσω ''ήσυχα'' διότι είμαστε μια μικρή χώρα, που παρ'όλα τα προβλήματα μας, οι επιρροές που μας ασκούνται είναι πολύ λιγότερες από αυτές που ασκούνται σε μια μεγάλη χώρα όπως η Γαλλία. Μπορούμε να εξελιχτούμε και να βελτιωθούμε, σε αντίθεση με τη Γαλλία, που σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι απλά ''πέφτει στη τρύπα με τους λύκους'' και πραγματικά πολύ πολύ δύσκολα θα βγει από εκεί.. Και φυσικά, στην Ελλάδα, πάντα θα έχουμε τον ήλιο και τη θάλασσα!

      Και παράλληλα η δημιουργία δεν έχει σταματήσει! Σας παρουσιάζω τα τελευταία μου έργα με ακουαρέλα, καθώς και μερικά από τα κοσμήματά μου που εκθέτω και στο Etsy! 






















Να είστε όλοι καλά!!!

Θεοδώρα


2 comments:

  1. πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου, μου άρεσαν ιδιαίτερα τα λουλούδια στο κολιέ. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

    ReplyDelete
  2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά!!! :)

    ReplyDelete