~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wednesday, February 11, 2015

✣ Kέντημα ✣ Broderie ✣ Embroidery ✣

Καλημέρα σε όλους!

Πριν λίγους μήνες, η μητέρα του αγαπημένου μου, μου έδειχνε κάποια πανέμορφα μαντήλια βαμβακερά τα οποία τα είχε κεντήσει στο χέρι. Ήταν πανέμορφα! 
Τη ρώτησα αν μπορούσε να μου δείξει και εμένα να κεντάω και πριν λίγες ημέρες κέντησα τις πρώτες μου κλωστές και έφτιαξα ένα διακοσμητικό για την ντουλάπα μου!

Η πρώτη προσπάθεια ήταν θα έλεγα αρκετά δύσκολη. Καθώς μου αρέσουν τα υφάσματα και να ράβω, θεωρούσα πως θα ήταν κάτι το απλό. Τελικά, αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα ότι η κάθε κίνηση μετράει και αλλάζει όλο το αποτέλεσμα! Δυσκολευόμουν να περάσω την βελόνα στο σημείο που πρέπει ακριβώς, να κάνω τις απαραίτητους συνδυασμούς στις βελονιές.. Αλλά είναι θέμα συνήθειας, όπως όλα!

Τελικά κατέληξα στο συνδυασμό της ραπτικής και του κεντήματος,  ή καλύτερα, σε διαφορετικούς δημιουργικούς συνδυασμούς!






Θα συνεχίσω (εννοείται!) να πειραματίζομαι και να φτιάξω και άλλα σχέδια. Προτιμώ τα λουλουδάκια, γι αυτό το επόμενο βήμα θα είναι τέτοιου είδους κεντήματα!

Να είστε καλά, 
Θεοδώρα 

2 comments:

  1. Κάθε αρχή και δύσκολη Θεοδώρα. Βλέπω όμως ότι ήδη τα καταφέρνεις θαυμάσια !!!!!
    Συνέχισε λοιπόν και θα διαπιστώσεις ότι το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Μπορείς να κάνεις καρδούλες με λουλουδάκια που σου αρέσουν για να τα κρεμάσεις στα κλειδιά ή τα χεράκια της ντουλάπας .... είναι πανέμορφα !!! Θα χαρώ να δω την συνέχεια γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά αφού ήδη έδειξες ενδιαφέρον !!!! Καλή δύναμη λοιπόν και μπορείς να ρωτάς εννοείται ότι θέλεις !!! Τα φιλιά μου !!!!!

    ReplyDelete
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ!!!!!!

    ReplyDelete